3 "Hämndnatt" av Catherine MacPhail

uHce   90 sidor

Två inköpta exemplar till högstadiet. Alla Argassoböcker köps numera in i två exemplar då efterfrågan är enorm. Catherine MacPhails böcker fungerar alltid. Hämndnatt var inget undantag. Jag hann inte ens lägga ut böckerna bland nyheterna innan de lånades. Den ena hade jag till och med gömt under datorskärmen för att förbereda detta blogginlägg. Men de mest energiska läsarna är som knarkhundar. De känner instinktivt att en ny bra bok är i närheten. Inte en sekund får man ha sitt beroende för sig själv. För visst är läsande ett beroende!

Nicola är skolans mobbare och nu har hon hittat ett nytt offer. Den nya tjejen i klassen, Destiny. Hur kan man heta Destiny! Nicola blir irriterad bara hon tänker på det. Men hon har en plan. De ska ha en hemlig övernattning på skolan. När kvällen närmar sig midnatt så ska alla "försvinna", en efter en, tills endast Nicola är kvar, ensam och rädd. Men planen går inte som Nicola tänkt, inte alls som hon tänkt.

Hämndnatt är en uppenbar mobbinghistoria men ju längre in i boken man kommer desto läskigare blir det. MacPhail bygger upp en riktigt kuslig stämning. Ungefär en timme tog det att läsa boken, vilket är synd. Den borde varit längre. Spännande!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0