De där trollen - av Lisa Linder och Johanna Kristiansson

Det försvinner väldigt mycket hemma hos Linnea. Nu är pappas mobil borta och de kan inte hitta den hur mycket de än letar. Linnea vet att deras hem är lite konstigt. Ibland går dörren in till mammas arbetsrum inte in till mammas arbetsrum. Ibland finns där en trappa som leder ner till trollen. Linnea tycker att det är läskigt. Men nu går hon ner ändå.
 
Bokpratssidor: 14-15 och 18-20

Ronja rövardotter - av Astrid Lindgren

Spela upp vårskriket (från filmen)
 
Rövare i Mattisskogen. Rövarbandet som leds av Mattis.Nämn Borkarövarna som slåss om byten.
Visa borgen och bild när Ronja föds. Glöm inte bort ovädret. 
Ronja växer upp i borgen. När hon vill ut i skogen så säger Mattis att Ronja ska akta sig för några saker. Grådvärgarna, Älven, vildvittrorna och helvetesgapet. (Vad ska jag göra då?)
 
Endast helvetesgapet kvar att akta sig för:
Bokpratssidor:  s. 36-39
Från ""kommer du hit..."
till "och att de aldrig hade hoppat"

Nattgästen - av J. A. Darke

Hamid ska sitta barnvakt åt sina kusiner (Ahmed och Afifa). Deras mammas stora intresse är clowner och hon har haft huset full med clownfigurer, tavlor och målning med clowner, dockor med mera. Men barnen har börjat få mardrömmar så det första Hamid märker när han kommer till sina kusiner är att alla clowner är borta. Mamman är lite nedstämt. "Allt är nerpackat" säger hon. Barnen ligger redan och sover. Föräldrarna ska iväg på fest och kan komma hem sent, efter midnatt. Hamid ska bara se till så att Ahmed och Afifa sover genom natten. 
 
Hamid äter popcorn och tittar på TV. Så hör han något på övervåningen. "Är det du Ahmed?" undrar han. Säkert en av barnen som vaknat. Han går upp på övervåningen. 
 
Bokpratssidor: s. 20-22

Från "I mörkret är han inte ens säker..."
till "plötsligt får han väldigt bråttom ut ur rummet"
RSS 2.0