3 "Fallen ängel" av Becca Fitzpatrick

uHce   287 sidor

Twilight-hysterin har skapat sina kopior. Det senaste året har vi dock sett lite annat än kärleksvampyrböcker. Bland annat har en skrämmande liknande varulvbok kommit (Frost av Maggie Stiefvater) och nu så får även änglarna en chans.

Fallen ängel börjar också skrämmande likt Om jag kunde drömma. Nora går på High School. På biologilektionen ska man precis börja med människans fortplantning (sex). Istället för att få jobba med sin bästa vän och klasskompis Vee så flyttar läraren på eleverna och Nora hamnar bredvid den mystiske och tystlåtne Patch. De får i uppgift att lära känna sin bänkgranne som en start i skolämnet. Redan här visar Patch en skrämmande förmåga att komma in i Noras inre och till punkt och pricka poängtera för hela klassen hur hennes sexuella drifter fungerar, till glädje och uppmuntran av läraren men till mindre glädje för Nora. Men ett frö har såtts. Nora kan inte sluta tänka på den fascinerande Patch. Hon fick dock inte veta ett dugg om honom under sin intervju och bestämmer sig därför för att rota i skolans arkiv. Inget där heller. Det är som om Patch aldrig har existerat tidigare och plötsligt bara poppat upp i hennes skola. Patch verkar hur som helst väldigt intresserad av Nora och dyker upp på alla möjliga konstiga ställen. Samtidigt börjar det hända hemska saker kring Nora och det verkar som om Patch är inblandad.

Fallen ängel drar sig mer åt spänningshållet än Twilight gör och fördjupar sig i Noras sökande efter svar om Patch. Det tar henne till olika platser och hon fungerar nästan som en detektiv. Ibland känns romanen mer som en deckare än en kärleksroman. En uppföljare är dock på väg och jag känner att den kommer att innehålla mycket mer pussande och kramande än del 1.
Anna
2010-09-22 @ 07:11:01
URL: http://flygarensbokblogg.blogspot.com/

Jag tyckte Fallen ängel var en riktigt trist och intetsägande bok. Jag rekommenderar dig att läsa Fallen av Lauren Kate istället.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0