4 "Beskyddaren" av Kim Olin

uHc   189 sidor
Beskyddaren
Första delen i Pulverland-serien var så spännande att jag direkt kastade mig över andra delen eftersom den låg och väntade på skrivbordet.

Pulverland har fått en ny boss. Johnny har tagit över hela området. På gatan kallas han för Draken. Draken är tuffare än vad de två andra knarkbossarna varit. Att det försvinner personer är vardagsmat för Johnny. Johnny har inte heller glömt bort Simon. Det var Simon som gjorde det möjligt för Johnny att ta över. Simon vill egentligen inte fortsätta med det kriminella men efter några veckor tillbaka i plugget orkar han inte längre och hör vad Johnny har för planer. Den natten på Tobias nattklubb har Simon svårt att glömma. Det vänder sig i magen bara när han tänker på det. Simon övertalar Johnny att få ett lättare jobb. Han ska vara Johnnys ögon och öron och rapportera in skvaller och information som Johnny kan tänkas behöva. Ett enkel jobb, eller hur? Men någonstans där ute lurar Tobias och han vill ha hämnd, på Johnny men framför allt på Simon.

Varken "Avhopparen" eller "Beskyddaren" går att släppa när man väl har börjat läsa dem. De är så otroligt spännande. Det är mycket tack vare att man inte har någon idé var man har bossarna. Både Tobias och Johnny leker med Simon. Simon å sin sida spelar också ett spel. Han tänker hela tiden på sitt eget bästa, håller inne information och spelar de ena mot de andra. I längden går det förstås inte och det är då helvetet bryter loss. Mer våldsamma ungdomsböcker får ni leta er blodiga efter. Det här är hårdkokt action så att man ryser ända in i benmärgen. Mycket bra och våldsamt spännande.
fredric
2013-04-22 @ 18:13:57

Hej! har i uppgift att berätta om en karaktär i denna bok. Har bestämt att prata om johnny. Beskriv personen och på vilket sätt han/hon har betydelse för handlingen. Förändras karaktären på något sätt? Hur kan du koppla karaktären till ditt eget liv och/eller samhället idag? - så är uppgiften, vore jätte snällt om du kunde skriva lite! Då jag ej har tid eller ork för att läsa boken.. :) MVH fredric




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0