4 "Kejsaren - Roms portar" av Conn Iggulden

Hce/LC
12 CD, cirka 13 timmar
Uppläsare: Torsten Wahlund

Jag vill inte berätta för mycket men för att göra recensionen måste jag berätta att Conn Igguldens stora bokserie handlar om Julius Caesar.

Iggulden berättar om vännerna Gajus och Marcus uppväxt på en gård utanför den stora staden Rom, någon gång runt 100-80 före Kristus. Gajus far är senator i den stora demokratin och tillhör de högre stående i Rom. Marcus är det föräldralösa barnet som tagits hand om familjen och växer upp tillsammans med Gajus. När tiden är inne får de en tuff soldatutbildning av Renius, en gammal gladiator som aldrig förlorat ett slagsmål. I ett slavuppror dör Gajus far och Gajus måste bege sig till Rom för att ta kontakt med sin morbror Marius som är general och den med störst makt i staden. Att vara Marius systerson ger många privilegier men skapar även avundsjuka och därmed fiender.

"Roms portar" är en spännande historia och skapar stora förhoppningar på de kommande delarna i serien. I slutet av boken finns det även en faktagenomgång. Iggulden förklarar hur det var på riktigt, att han "för konsten skull" var tvungen att ändra lite och att det i stort inte finns mycket nedskrivet om Caesars ungdom. Det ska bli intressant att följa dessa faktagenomgångar i samband med de andra delarna. Infotainment, som David Letterman brukar säga.
Vanja
2008-09-12 @ 21:44:55
URL: http://www.vanjaschelin.se/blogg

Hallåj!



Jag skulle vilja tipsa om en barnbok som kommer ut nu i september - <a href="http://vanjaschelin.se/liteannat.html">Gud finns nog inte</a> av Patrik Lindenfors. En finurligt skriven bok för barn och tonåringar :)

Vanja
2008-09-12 @ 21:46:11
URL: http://www.vanjaschelin.se/blogg

Oj, vad knasigt det ser ut...



Boken heter Gud finns nog inte ifall det var svårt att utläsa!



Hej från Vanja :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0