3 "Elak & Pucko - jättenallerobotarna" av Fredde Granberg

Hcf   77 sidor
Femte boken med Elak och Pucko - de mest misslyckade rymdskurkar universum har att ge oss. Samtidigt som jag nyss har hittat den ovanliga och smått eftertraktade Kapten Fett på loppis så får jag hem den nya Elak & Pucko. Elak & Pucko-böckerna går snabbt att läsa och är ganska roliga, även för en föråldrad pojkspoling som mig (36 år and counting).
 
Efter alla misslyckanden inser Elak att det är dags att ändra taktik. Han planerar att göra en reklamfilm för honom som boostar hans image. I filmen ska Elak förstöra en liten teddynalle som Pucko håller i. Men även denna idé grusas. Plötsligt dyker det upp jättenallerobotar styrda av den lilla tjejen Tripolina. Hon älskar björnar och är på väg att slå ihjäl Elak. Elak lyckas undkomma och vända på steken. Med jättenallerobotarna kan han faktiskt lycka erövra en planet till slut. Eller?
 
Ah, jag tycker synd om Elak. I den här boken får vi faktiskt ett smakprov hur elak han faktiskt är...och det är nära att han lyckas med sin erövring. Men självklart inte. Vad vore en Elak & Pucko-bok om de faktiskt lyckas?
 
Jag kände att Elak & Pucko-serien var på nedgång men de två senaste delarna har varit roliga. Självklart passar de bäst till åldern runt 9-11 år. De är otroligt efterfrågade på mina skolbibliotek och även den här kommer att bli en favorit.
RSS 2.0