3 "Utpekad" av Nigel Hinton

uHce   105 sidor
Utpekad
Den här boken började jag läsa någon gång på våren 2009 men fick abrupt avsluta läsningen då en elev ville ha något spännande. Sedan dess har jag alltid undrat hur historien slutar. Många av Argassos titlar är ALLTID utlånade så det krävs planering för att få läsa vissa böcker. Hintons "Gangsterbröder" ser man inte ofta på hyllan; den tillhör en av de mest populära Argassotitlarna.

"Utpekad" har en mycket bra inledning. Nathans farsa är lastbilschaufför och är kan vara borta under flera dagar i sträck. När han är hemma vill Nathan gärna umgås med pappan så mycket som möjligt. Därför bestämmer de en tid för dagens fiske. Pappan tror att han bör hinna dit till klockan tre. Men så sent som 15:40 dyker han upp helt förvirrad, tjurig och irriterad och med ett stort rivsår på handen. Pappan vill inte prata om det och fisket blir inte alls lika kul som förväntat. Dagen efter får de besök av polisen. En ung kvinna har blivit mördad i en skog inte så långt ifrån fiskeområdet och polisen vill prata med pappan. Nathan är chockad. Alla detaljer och pappans beteende visar på att han är skyldig men vad ska Nathan tro? Det är ju faktiskt hans egen pappa!

Det här är en spännande historia åt deckarhållet. Det bästa är som sagt att man snabbt kommer in i handlingen och det är svårt att lägga ifrån sig boken förrän man har fått svar på alla frågor som uppstår. Boken tar också upp hur familjesituationen förändras när pappan blir häktad och samhället får reda på vad som hänt.
 
Bokpratssidor:
s. 18-20 ("Klockan 15:40") till "Men inte idag"
 
RSS 2.0