3 "Komma undan" av Anne Cassidy

uHce   99 sidor
Anne Cassidy brukar skriva bra thrillers för ungdomar. Nu är hon aktuell med två böcker samtidigt på svenska. Den ena är Tid att dö, första delen i en längre, tjockare thrillerserie utgiven på svenska av Rabén & Sjögren. Komma undan är däremot en snabbläst bok från Argasso förlag.
 
Marks "flickvän" dör i en bilolycka. Jag skriver flickvän Kate inom citationstecken eftersom de tidigare hade bråkat och under denna kväll blev de sams igen men det hela slutade med att de missade bussen, Mark stal en bil och i snöyran som följde kör han av vägen och Kate dör. Mark väljer att inte informera polisen utan tar sig istället hem och skaffar sig ett alibi för kvällen. Polisen är på honom om händelsen, hans vänner vet inte hur de ska bete sig och Kates familj mår bara dåligt. Mark försöker glömma det hela men händelsen gnager på samvetet.
 
Stora delar av boken handlar just om hur Mark hanterar sina skuldkänslor. Komma undan är en gripande och tankeväckande historia och jag gillar slutet. Bra diskussionsbok.
 
Bokpratssidor: s. 27-30 (Från "Han hittade henne på marken tio meter..:" till kapitlet ut.)
Lite långt. Går textlängden att minska?
 
 
 
RSS 2.0