3 "Skuggan" av Lee Weatherly

uHce   71 sidor
Skuggan
Jag planerar ett läs- och skrivprojekt för högstadieelever som ska börja till hösten. Läsningen är en del men projektet innefattar även bearbetning av texten i form av att skriva, illustrera och läsa högt. För att eleverna inte ska lägga för lång tid på läsningen så satsar jag på Argasso-böckerna. Det är en orsak till att jag läser så många just nu.

Tonårstjejen Sarah mår inte bra. Hon blev övergiven av sin mamma för sju år sedan. Ett resultat av detta är Sarahs inneboende ilska, hennes hetsätning och att hon har det svårt i skolan. Sarah har bott med sin pappa sedan mamman drog. Hon tycker väl det är okej men pappan jobbar mycket och de umgås sällan. Så en dag kommer hon på lösenordet till pappans dator och kommer in på hans mejl. Hon blir chockad. Pappa har fått ett brev från mamma. De bor tydligen bara några kilometer ifrån varandra - ändå vill Sarahs mamma inte träffa henne. Ilskan bubblar i henne. Sarah bestämmer sig för att leta upp sin mamma, bevaka henne och hämnas.

Sarahs beteende kommer ur hennes ilska av att bli kvarlämnad. Och som typisk tonåring gör hon en hel del saker utan att tänka på konsekvenserna. På få sidor lyckas Weatherly skapa drama. I Sarahs aktioner ser vi den desperata dottern som försöker nå fram till mamman som vänt henne ryggen.

"Skuggan" är en spännande och dramatisk historia som sträckläses på mindre än en timme.
 
Bokpratssidor:
s. 10-12 ("Det sista mejlet han skickat var.." till "...prata med mig!")
RSS 2.0