Extra inlägg 30 dec 2010

Ligger just nu i hårdläsning av manga. Fokus under semesterdagarna är Fullmetal Alchemist och ?. FA är inte så bra som jag hoppats på. Vill helst läsa alla delar innan jag recenserar manga. Problemet är bara att det är så många delar i vissa mangatitlar. FA ligger på 18 delar tror jag, vet inte om jag orkar läst alla dessa. ? däremot är jättebra och jag har kommit halvvägs av de ? tjocka pocketsamlingarna, eller tankobon som det heter på japanska. Mina kommentarer på denna manga borde komma inom kort så jag nämner inte vad jag läser här.

Annars ligger jag lågt med läsandet för tillfället. Kämpar med två ungdomsböcker, har börjat titta i några mer lättlästa men tappat intresset.

Jag vill nästan tillbaka till jobbet eftersom nästa försändelse av beställda böcker kommer innehålla tionde (sista) delen av Kjetil Johnsens TRE-deckare. I vår kommer en ny serie som heter "Den 4:e parallellen". Ska tydligen vara mer åt science fiction-hållet. Tror att de kommer bli jättebra. Kan inte bli annat. Helst skulle jag vilja se att man översätter Johnsens "Tusen biter" som är en 18 böcker lång kärleksserie, varav första delen heter "Like a Rolling Stone". Varför inte översätta parallellt med den nya serien?
RSS 2.0