4 "Locke & Key 4 - Keys to the Kingdom" av Joe Hill & Gabriel Rodriguez

He.05   150 sidor

Av allt jag läst så är Locke & Key den amerikanska pågående serie som jag tycker är bäst för tillfället. Att vänta på en tradepaperback-utgåva känns ibland som en evighet. En tpb samlar flera kapitel av tidningsutgåvan och man kan därför få vänta en lång tid på nästa del. Nu är just den här utgåvan inte häftad (paperback) utan fint inbunden.

I fjärde samlingen börjar handlingen verkligen spåra ur. Det händer mycket de första kapitlen. I små sekvenser berättas sporadiskt om när de tre syskonen attackeras av the black lady (hon från brunnen), flera hittills icke presenterade nycklar gör sin debut. Det hela blir lite rörigt men är också praktiskt. Om Locke & Key skulle vara en film så skulle dessa scener utgöras av ett collage med bakgrundsmusik. (För övrigt verkar det som om Fox har lagt ner tv-serien. Endast ett pilotavsnitt gjordes. Rykten säger att serien skulle konkurrera med Foxs andra övernaturliga serie Fringe, så man bestämde sig för att lägga ner produktionen.)

Jag tycker att karaktären Zack Wells/Lucas Caravaggio blir riktigt läskig i denna del. Han börjar tappa tålamodet och använder sig av nycklarna för att mer direkt attackerna syskonen Locke.

Teckningarna är som vanligt helt fantastiska. Det känns som om Rodriguez har gjort en hommage till Kalle och Hobbe i de första sidorna av Keys of the Kingdom. Hans utpräglade stil är annorlunda, mer cartoonish, barnslig. Jag satt ett tag och funderade på var jag hade sett stilen tidigare. Ni kan se de första sidorna via denna länk.
Sista rutan (se ovan) ändrar han tillbaka till sin egen stil. Det hela är konstigt. Det skulle vara intressant att höra vad Hill och Rodriguez tänkt sig.
RSS 2.0