3 "Gryningsmördarna" av Darren Shan

uHce   174 sidor


"Gryningsmördarna" är del 9 i Legenden om Darren Shan, halvvampyren som tvingas bli den gamle vampyren Mr Crepsleys medhjälpare. Författaren, som också heter Darren Shan, har delat upp de 12 delarna i vampyrserien i fyra delar med tre böcker i varje del. "Gryningsjägarna" ska alltså vara den sista delen där vampyrerna letar efter och slåss mot vampanezfursten.

I del nio är det action rakt igenom. Först blir de lurade, IGEN (!), av vampanezerna. Polisen kommer och gänget hamnar i fängelset. Rädda för vad som kommer att hända, om människorna kommer på vad de är och om Crepsleys cell har solljus, försöker Darren komma på ett sätt att fly. Avslutningen blir blodig och innehåller en stor överraskning, med en cliffhanger till nästa del.

Jag tycker om den del gänget sitter i fängelset, hur vampyrerna och Harkat blir förhörda av poliserna som tror att de är dem som dödat så många människor i staden. Fast samtidigt som det känns som en avslutning på "Vampire war"-delen så blir "Gryningsmördarna" mest en transportsträcka till del tio.

Del tio handlar om Harkat Mulds; vad han är och vem han har varit. Det ser jag fram emot.
RSS 2.0