4 "Hoppets tempel" av Anthony Horowitz

uHce   369 sidor

Det smärtar när man har läst klart den sista boken och historien inte är avslutad. "Hoppets tempel" kom med svensk översättning i augusti i år och vi fantaster av fantasysviten måste säkert vänta över ett år på nästa del. Hur som helst så fortsätter fjärde delen där tredje slutade.

I tredje delen "Dödens fält" avslutas boken med att den femte utvalda, Scarlett, dyker upp i bokens nutid. Nu gäller det för de andra fyra (Matt, Pedro, Jamie och Scott) att hitta henne innan De Gamla gör det. Scarlett vet inte vad som händer. Hon övervakas både av De gamlas betjänter och en annan okänd grupp som tydligen har följt henne sedan barnsben. Innan Matt hinner till London luras hon till Hong Kong av Nightrise där hennes adoptivfarsa jobbar. Nu har de gamlas betjänter klorna i Scarlett och de utvalda måste hjälpa henne fly. Men det är svårt att komma in i Hong Kong eftersom De gamla har tagit över hela staden.

På ett sätt är det krystat att varje bok utstpelar sig i olika delar av världen. Eftersom det är en fortsättningsserie skulle händelserna kunna gå av stapeln på samma ställe men Horowitz låter läsaren möta nya platser i varje bok. Det visar sig inte vara helt tokigt. Hong Kong är ett perfekt ställe för De Gamla att bygga en bas. Horowitz bygger upp spänningen riktigt bra även om "Hoppets tempel" blir som när en tv-serie blir till film och karaktärerna alltid ska åka runt till olika kända turistmål. Scarlett åker till varje litet turistställe i Hong Kong. "Hoppets tempel" fungerar lika bra som någon annan reseguide med undantag för att boken inte har några bilder mer än på framsidan. Men jag vågar nog inte åka till Hong Kong ändå. De gamla kanske dödar mig.


RSS 2.0