2 "Tidväktaren" av Jeanette Winterson

uHce. 314 sidor. Fantasy

Tiden är ur led! Det har börjat ske konstiga rubbningar i tiden på jorden. Fruktansvärda stormar, tidstornadon, plockar upp hus, bilar och människor. Flickan Silver är bara elva år men måste hitta Tidväktaren som tidigare ska ha ägts av hennes far. Nu är den gömd och det är bara med den som tidstornadorna kan stoppas. Men det är bara hon som är ute efter tidväktaren. Den onda klockaffärsägaren Abel Darkwater och den konstiga kvinnan Regalia Mason är båda ute efter tidväktaren eftersom de då kan kontrollera världen.

Som tidsfantast känner jag igen många teorier som t ex den böjda tidsrymden, maskhål och dylikt. Winterson försöker dock förtvivlat att använda så mycket svåra grejer som möjligt vilket stör handlingen. Jag hatar verkligen också att de flesta har konstiga namn som t ex Grobianen, Snörvel och Hårda Näven. Det irriterar. Slutet av boken övertygar inte heller. Slutet kommer för plötsligt och upplösningen är alltför påklistrad som om författaren var tvungen att snabbt avsluta romanen.

Det här är en bok som jag tyckte var okej när man läste den men sekunden jag la undan den så hade jag svårt att återuppta läsandet.
RSS 2.0