Monstret i natten, av Mats Strandberg och Sofia Falkenhem

Frank fyller nio år. Han har inga vänner. Föräldrarna har bjudit in hela klassen men ingen kommer. Storebror Oliver bara skrattar elakt. Endast granntanten med sin lilla hund kommer på kalaset. Så blir Frank biten av hunden Uffe. Superbra fest! Men något händer. På natten förvandlas Frank till ett monster, är ute i skogen och skrämmer livet ur folk, varför de nu skulle vara ute i skogen mitt i natten. Det pratas om att monstret måste fångas in och dödas, för allas bästa. Men det är ju Frank som är monstret! Han är ju inte elak.

Bokpratssidor: 
s. 43-47 Från "Ett par kvällar senare..." till "Vad håller du på med därinne?...".

Om eleverna vill höra mer så läs s. 58-60, Avslöjar inte särskilt mycket men är mer än hälften in i boken.
Frank vaknar upp i skogen, förvandlat tillbaka till sig själv. När han kommer hem så har föräldrarna ringt polisen.
Från "Den ena polisen berättade..." till kapitlet ut.
(Det här är en bättre text för att diskutera vad ett monster är och kanske diskutera vad som gör en annorlunda i andra människors ögon. Om man är farlig bara för att man ser annorlunda ut?)

För övrigt så gillar jag inte illustrationerna. De mjuka och "snälla" bilderna gör inte så mycket men "monstret" är hur litet som helst. Det är inte ens lika stort som Frank är när han är människa. Vem som helst skulle kunna ha gått fram och sparka till monstret med sina små barnsben. Det är som att hela staden har blivit jätterädda för en liten cocker spaniel.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0