Pax - nidstången av Åsa Larsson & Ingela Korsell

Bröderna Vigg och Alrik flyttar till Mariefred och ska bo hos en ny fadderfamilj. De hamnar direkt i bråk med några värstingar i skolan. Alrik stormar iväg och slår sönder rutor i Gripsholms slotts orangerie. Som straff får de (även Viggo) hjälpa till runt Orangeriet. Egentligen vill syskonen Magnar och Estrid (som arbetar med orangeriet) testa brödernas krafter. Boken börjar med att de läser i tarotkort att ondska kommer till Mariefred och de visar även vilka som kommer att kämpa mot ondskan. Det kan vara bröderna och nu vill Magnar och Estrid testa deras krafter.
 
NYTT HÄRIFRÅN. ANVÄND TILL BOKPRAT:
Berätta om Alrik och Viggo. Att de ska sköta sig. Om bråket på skolan. Om stenen i orangeriet och samtalet med Magnar och Estrid med fosterföräldrarna. Men Magnar har upptäckt något....
 
Bokpratssidor:
s. 47-49  Från ""Estrid, ropar Magnar" till "Har vi något val, tycker du?

Alrik och Viggo får "arbeta av" sin skuld. Men egentligen vill de gamla testa barnen. De får städa biblioteket i källaren. Och när Viggo ser en nyckel som hänger från Magnars kläder kan han inte låta bli. Han brukar ju ta saker och varför inte nyckeln. Nyckeln går till det låsta skåpet i biblioteket.
Tar ut en bok från hyllan. Den är varm.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0