4 Eko av Kim Olin

 
uHc   220 sidor
Det känns nästan att jag drar till med betyget 4 bara för att jag är så glad att det har kommit en ny bok av Kim Olin. Men riktigt så är det förstås inte. Eko är bra och lika spännande som de andra fyra i bokserien om Pulverland (Avhopparen, Beskyddaren, Checka in och Drakens skugga).
 
Eko är en nystart. Den tar vid ett par år efter Drakens skugga och handlar om 17-årige Filip som dras in i en härva på grund av hans förbannade storebrorsa. Handlingen utspelar sig fortfarande i Pulverland men nu har just området Pulverland förändrats. Området tas hand om en ny boss, bossen utan snö, som inte vill ha knark i sitt område. Bossens hejdukar förstör för alla som försöker deala inom hans område. Polisen blundar för våldet då Pulverland har blivit ett bättre ställe att bo på tack vare bossen utan snö. Filips brorsa övertalar honom att tända eld på en kåk utan att han vet att det sover två tjejer i huset. De blir nästan inbrända, Filip räddar en av tjejernas liv. Tanken var att tjejerna skulle dö och nu ligger Filip risigt till. Han flyr från hemmet och från sin brorsa.
 
Eko är alltså en femte, fristående del, men det har ingen betydelse om man läst de fyra första. Det är även helt uppenbart att det är fler delar på gång.
 
Jag undrar fortfarande vem Kim Olin är. Tänk om mediadrevet skulle bli lika stort som till Hypnotisören, då skulle vi få veta vem som ligger bakom pseudonymen.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0