3 "Får Mann vara med?" av Sören Olsson, Anders Jacobsson och Anna-Karin Garhamn

Hcf   78 sidor

Jag trodde nästan att Olsson och Jacobsson hade lagt ner Galna gatan-serien. Det var ett tag sedan sist. Men de har väl fyrtioelva andra bokserier som de skriver på. Jag kan tänka mig att antingen Sören eller Anders får en idé och sedan tittar dem till vilken karaktär den passar bäst. Så skulle jag göra i varje fall. Kanske är det därför vissa bokserier ges ut ojämnt.

Med en ny bok så byter vi berättare, såsom författarna gjort i de tre andra delarna. Denna gång får vi följa Jing Lo Wong som bor på Galna Gatan med sin bror, föräldrar och mormor. Hon är ensam. Trots att de bott där länge så har hon inga vänner. Till råga på allt så är hennes lillebror Mann en pina som alltid förstör och tar sönder andras saker. Ja, sina egna också om han har några kvar. Tjejen på andra sidan gatan, Alva, verkar trevlig men Jing har inte vågat prata med henne. Alva leker alltid med sina killkompisar. Men så en dag tar hon mod till sig. Brorsan följer med som alltid. Jing frågar om man får vara med. Men Alva ser orolig ut och säger nej. Jing blir ledsen och förbannad. Vad är det för fel på Jing som gör att ingen vill leka med henne?

Kännetecknande med Galna Gatan-serien är att det hela är lite galet. Det finns alltid konstiga karaktärer i närheten som gör ologiska saker. Jing har sin mormor som använder sig av gammal asiatisk spådom för att förbättra situationen. Lillebror Mann är också extrem, biter sönder benet på alla dockor och actionfigurer.

Jag har sett fram emot en ny Galna Gatan-del. Den var bra och utvecklade just den berättarvärlden en aning till. Det ska bli intressant att följa fortsättningen.
Sören Olsson
2011-03-31 @ 06:27:48
URL: http://www.sorenolsson.com

Vad kul att du gillar serien om barnen på Galna Gatan!Den nya boken är precis färdig - och den kommer att handla om pojken Vincent som har downs syndrom.

Hans magiska värld beskrivs i boken - på ungefär samma sätt som jag själv har upplevt att min son har sett på världen genom åren. (han har också downs syndrom)Böckerna om Galna Gatan kommer en gång om året - så det kanske känns som om det dröjer länge mellan de olika titlarna - med det är endast ett år mellan varje bok.

:)Ha det så gott!

/Sören

Frid
2011-04-17 @ 15:04:47

Kul! Kommer att se fram emot nästa del. De är favoriterna just nu av Olsson/Jacobsson-böckerna.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0