2 "Alien Betrayal" av Tony Bradman

uHe   53 sidor

Framtiden. Utomjordingar har anlänt till vår planet. Människoledarna har startat ett krig mot utomjordingarna men det finns människor som tror att de inte kom hit för att kriga. Kriget har pågått ett tag och nu finns det få vuxna kvar. De som är ute i strid är i stort sett bara ungdomar. Jake leder en trupp. Under ett uppdrag mötte han en av utomjordingarna och insåg att de var vänligt sinnade. Men Jake blev förrådd av någon i sin egen trupp. Utomjordingen har nu blivit tillfångatagen och Jake bestämmer sig för att hjälpa henne att rymma.

Detta är också en Barrington Stoke-utgivning där läsnivån ligger på 7 år medan intressenivån är på 12+ år. Detta är andra delen i en trilogi, något jag inser medan jag läser boken. Första delen heter "Alien" och sista delen heter "Alien Doomsday" och ges ut i september. Att läsa bara andra delen ger mig inte så mycket. Visst får man reda på tillräckligt i "Alien Betrayal" för att förstå handlingen men en elev i mellanstadiet/högstadiet bör börja med "Alien".

Det är alltid intressant med en ny science fiction-bok men den här får inte eleverna att "hitta" till genren. Läs då hellre Besökaren (The Visitor) av Ann Halam.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0