3 "Killer Clone" av Steve Barlow & Steve Skidmore

uHe   75 sidor
KILLER CLONE
Det här är en nystartad gren av Barrington Stokes lättlästa böcker på engelska. "Killer Clone" ingår i FYI - fiction with stacks of facts. "Killer Clone" handlar om kloning och hur den vetenskapen kan se ut i framtiden.

Zak Taylor är privatdetektiv. Han har blivit inhyrd av företaget Clones Inc. Någon har dödat doktor Connor, huvuddoktor för kloningsexperimenten. Företaget har ännu inte tillkallat polisen. Fingeravtrycken visar på att en av deras kloner har dödat doktorn. En av de 30 identiskt lika Cainklonerna. Om allmänheten skulle få reda på detta skulle det bli ramaskri. Klonerna är genetiskt ändrade så att de är inkapabla att döda. Kloner är menade att ta över vanliga människors farliga jobb. De ska samtidigt vara ofarliga själva. Något har hänt och det är upp till Zak Taylor att ta reda på både vem som är mördaren och hur det kommer sig att en klon har lyckats mörda en annan person.

"Killer Clone" är en finurlig historia, om än mycket kort. Boken är fylld av häftiga illustrationer av Dylan Gibson. Hans teckningar visar de identiska klonerna. Tack vare teckningarna får man, såsom Taylor, även som läsare en ruggig känsla när han kliver in i klonernas uppehållsrum och 30 likadana ansikten tittar på honom.

I slutet av boken finns en ordlista som förklarar de svårare termer som används i boken som till exempel genetic engineering och swab. Det finns även en rolig, påhittad intervju med privatdetektiven Zak Taylor.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0