4 "Amulet" av Kazu Kibuishi

He.05
187 sidor.

Det här är första delen i serien "The Stonekeeper". Som ni ser på signumet så handlar det om ett seriealbum på engelska. Jag valde att skaffa detta album eftersom det är relativt lite text trots sina 187 sidor och det blir ett bra alternativ till de som vill läsa något annat än de uttjatade Penguin Readers. Vad som fångade mig på en gång var de stilsköna illustrationerna med bilder som sa mer än orden. Se vad jag menar på Scholastics webbplats där man kan läsa prologen.

Med få ord berättar prologen om när Emily förlorar sin pappa i en bilkrasch. Några år senare har familjen valt att flytta till Emilys försvunna gammelmorfars stuga ute på landet eftersom de inte har råd att stanna kvar i stan. Här drar historien iväg i värsta Spiderwick-riktningen med magi, mystik och konstiga varelser. Väl inne i berättelsen får jag istället känslan av Hayao Miyazakis "Det levande slottet" och "Nausicaä of the Valley of the Wind".

Emily och hennes yngre bror Navin är ganska ointressanta (dvs neutrala som barnkaraktärer ofta är) men det finns ett stort persongalleri runt omkring som man njuter av.

Tyvärr hinner historien knapp komma igång innan boken är slut och troligen får man vänta ett eller två år på nästa del. Om man inte var så ivrig så skulle man sätta upp titlar som den här på en lista och sedan återkomma till dem flera år senare för att läsa allt i ett streck.
lisa
2008-05-26 @ 19:36:57
URL: http://lisaholmqvist.blogg.se

ha en bra kväll! :)

Jessica
2008-05-26 @ 19:43:55
URL: http://plastiquefashion.blogg.se/

allt bra? :)

mingla
2008-05-26 @ 19:45:31
URL: http://heymingla.blogg.se

Håller på med ett projektarbete om just blogging och tänkte fråga dig om du någon gång fått elaka kommentarer? Vore snällt om du ville svara :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0